Fasciaal Distorsie Model2 (FDM2)

0 0
0 studenten
0 studenten
Fasciaal Distorsie Model2 (FDM2)
Overzicht

Het FDM is op dit moment de meest succesvolle manuele pijntherapie. Door de lichaamstaal van de patiënt en de pijn omschrijving is de therapeut meteen in staat de patiënt met manuele technieken doelgericht te helpen. FDM is vooral gericht op pijn van het bewegingsapparaat. Maar ook viscerale klachten kunnen succesvol behandeld worden. Veel chronische pijnpatiënten kunnen met FDM succesvol worden behandeld. Al na de eerste cursus is de therapeut in staat het FDM doelgericht in de praktijk toe te passen. Vooral bij sporters is het FDM op basis van de snelle therapieresultaten erg populair. Het FDM is op het ogenblik de het snelst groeiende therapievorm in Oost Europa.

FDM  is een nieuwe en effectieve methode van pijnbestrijding van klachten van het bewegingsapparaat. Deze methode is ontwikkeld door de Amerikaanse arts/ traumatoloog Stephen Typaldos D.O. Veel ziektebeelden van het bewegingsapparaat, die tot nu toe slecht te behandelen waren, kunnen door FDM in hun genezing duidelijk worden geoptimaliseerd. Deze kennis wordt al succesvol in de topsport toegepast. Dankzij de FDM kan bv. een patiënt na een inversietrauma weer na 2-3 behandelingen lopen. Een immobilisatie-periode van meerdere weken is niet meer nodig.

De modules bestaan ongeveer uit 30% uit theoretische achtergronden en 70% uit het aanleren van de praktijkvaardigheden.

Doelgroep: Fysiotherapeuten, osteopaten

Taal : Nederlands

Studiebelasting: 16 uren

Wat je zult leren
Verbreding algemene kennis over de fasciale structuur
Onderbouwing van 3 distorsies (CD, HTP en TF)
Herkennen van de lichaamstaal/symptomen van de continuüm distorsie
Aanleren/uitvoeren van de behandeling van de continuüm distorsie
Herkennen van de lichaamstaal/symptomen van het hernia-achtig triggerpoint
Aanleren/uitvoeren van de behandeling van het hernia-achtig triggerpoint
Herkennen van de lichaamstaal/symptomen van de tektonische fixatie
Aanleren/uitvoeren van de behandeling van de tektonische fixatie
Overzicht
Cursusonderdelen zijn leeg
Instructeur
Gebruikers afbeelding
door Harry Pijnappel
2 Cursussen
Fysiotherapeut en Heilpraktiker (sekt) en door de IFDMO geautoriseerd FDM instructeur. Sinds 1995 eigenaar van een eerstelijns praktijk in Duitsland. Naast specialisaties binnen de sport- en kinderfysiotherapie werkt hij sinds 1999 met elastische tapes. Sinds 2002 geeft hij cursussen voor Fysiotape in heel Europa en Midden-Oosten. In 2006 verscheen zijn eerste boek over het „Medical Taping Concept”, wat later vertaald is in 9 andere talen. Sinds 2013 geeft hij cursussen in Nederland voor de IFDMO. Voor de FDM heeft hij het praktijkboek (2016) naar het Nederlands vertaald, oorspronkelijk geschreven door Frank Römer. In 2019 richtte hij www.fasciaworld.nl op (voorheen www.tapingbase.nl), waarmee het tapen met de kennis over de fascia onderbouwd wordt. Ook staan er enkele publicaties op zijn naam.
Uitstekend
0
Heel goed
0
Gemiddeld
0
Poort
0
Onvoldoende
0
0.0
0 beoordelingen

Commentaar toevoegen

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Cursus prijs
€ 575,00
Deze cursus omvat
  • Lunch
  • Hand-out
Duur: 2 day
Lessen: 0
Maximaal aantal studenten: 20
Niveau beginner
Certificate: no