Hielpijn, een bredere kijk en aanpak

0 0
0 studenten
0 studenten
Hielpijn, een bredere kijk en aanpak
Overzicht

In deze e-learning wordt inzicht gegeven in de kennis en vaardigheden waarvan gebruik gemaakt wordt om cliënten de beste behandeling te bieden.


Er wordt gestart met een uiteenzetting van de anatomie op weefselniveau om vervolgens, met deze kennis in het achterhoofd, verder te gaan met het lichamelijk onderzoek en de behandeling. Deze e-learning biedt op evidentie gebaseerde tools, die helpen het handelen van de therapeut vorm te geven. Deze tools richten zich op het beter laten functioneren van de voet tot lumbale wervelkolom!

Doelgroep: Fysiotherapeuten, Podotherapeuten, sportfysiotherapeuten en manueel-therapeuten

Taal: Nederlands

Wat je zult leren
Verschillende soorten hielpijn te herkennen en kan hierin differentiëren
Inzicht te vergroten in de achtergronden rondom hielpijn
Verschillende testen te herkennen die bij hielpijnklachten toegepast kunnen worden.
Inzicht in de verschillende behandelinterventies voor hielpijn.
Inzicht in het klinisch redeneerproces rondom hielpijn.
De meerwaarde in het multidisciplinair handelen tussen een fysiotherapeut en podotherapeut te benoemen.
Overzicht
Cursusonderdelen zijn leeg
Instructeur
Gebruikers afbeelding
door Maikel Caarels
1 Cursussen
Mijn naam is Maikel Caarels en ik ben sinds 2008 werkzaam als sportpodotherapeut. In 2009 ben ik gestart met een eigen praktijk, ProKinesis, met locaties in Enschede, Hengelo en Oldenzaal. In de praktijk werk ik samen met een collega die zich specialiseert in kinderpodotherapie. Daardoor bieden wij vooral specialistische podotherapie. Wij houden van een persoonlijke benadering, doen uitgebreid onderzoek en leveren therapeutisch maatwerk. Ik maak tijdens mijn werkzaamheden graag gebruik van de mogelijkheden van technologie. Videoanalyse van het bewegen en plantaire drukmetingen geven een beter beeld van het menselijk bewegen. De input die ik uit technologie krijg vertaal ik in een hand-on benadering van mijn cliënten. Als sportpodotherapeut is de biomechanica van verschillende componenten uit het lopen voor mij het belangrijkste aandachtsgebied. Daarnaast ben ik goed in biomechanisch onderzoek en klinisch redeneren. Voor mijn werk als sportpodotherapeut ligt mijn focus op de sporten hardlopen en voetbal. In die hoedanigheid ben ik ook werkzaam voor de selectie en jeugdopleiding van FC Twente. Tussen 2013 en 2016 ben ik werkzaam geweest als docent podotherapie aan de opleiding podotherapie van de Saxion Hogeschool. Ik geef op dit moment jaarlijks nog een serie gastlessen voor de Master Musculoskeletaal van de Saxion Hogeschool. Ik heb daardoor ervaring met verschillende didactische methoden die ik nu ook in kan zetten bij PBH Academy. Ik gebruik in mijn methode een mix van wetenschap en therapeutische ervaring. Zo probeer ik het beste van twee werelden te combineren om jouw beter te laten functioneren.
Uitstekend
0
Heel goed
0
Gemiddeld
0
Poort
0
Onvoldoende
0
0.0
0 beoordelingen

Commentaar toevoegen

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Cursus prijs
€ 169,00
Deze cursus omvat
  • Toegang tot je eigen online e-learning omgeving
  • Examen
Duur: 8 hour
Lessen: 0
Maximaal aantal studenten: 1000
Niveau beginner