Webinar ‘De kracht van ademhaling’

De kracht van ademhaling

Steven

5/5

Er wordt veelal aangenomen dat gezond ademhalen vanzelf gaat maar dit cruciale psycho-fysiologische mechanisme dat ligt ten grondslag aan alle aspecten van het leven verdient meer tijd en aandacht dan het veelal krijgt. Ongezonde disfunctionele ademhaling, vaak veroorzaakt door een verkeerde houding, staat vaak ongemerkt aan de basis van vele klachten, blessures en kwetsuren.

In slechts een paar ademhalingen treden veranderingen op in pH, temperatuur, hartslag, hartritme variabiliteit, interne chemie, hormoonhuishouding (adrenaline/cortisol) en zuurstofafgifte aan de weefsels. Over de langere termijn zijn de effecten op herstel, prestaties en nachtrust exponentieel. En dit ten goede of ten kwade.

In een prikkelende, praktische en vooral luchtig online college leer je wat goed ademhalen is. Je leert ook wat minder goed ademhalen is. We kijken naar het verschil tussen mond- en neusademhaling. Je leert over de kracht en zuurstof (O2) maar vooral ook de kracht van koolzuur (CO2) en stikstofmonoxide (NO). Je leert hoe je makkelijker in slaap valt, simpel je sportprestaties kunt verbeteren. Kortom door een bijzondere en inspirerende mix van theorie en praktijk leer je de grote mogelijkheden die je kunt bereiken met kleine veranderingen in je ademhaling. 

Prijs:

20,–

Details:

Over de trainer:

Steven Zwerink

Steven is sinds 2020 gepassioneerd ademfysioloog. Na een heftig auto-ongeluk ontdekte de ex-topsporter tegen wil en dank in de kracht van ademhalen toen hij kampte met slaap-, taal-, geheugen- en concentratie-problemen. Een simpele ademhalingsoefening bracht hem terug en sindsdien heeft het pad van de adem hem gegrepen. Hij volgde diverse trainingen en workshops en ontdekte dat wat je ook eet, hoeveel je ook traint, hoe mager, jong of sterk je ook bent, het maakt allemaal niets uit als je niet goed ademt.

Steven begeleidt groepen en individuen, huismoeders, sporters, ondernemers en managers naar een leven met minder pijn, ziekte en stress en meer controle, focus, rust en vooral kracht, gezondheid en plezier. Hoe? Door ze simpel kennis te laten maken met de simpele en verborgen kracht van ademhalen..

Onze agenda

15, 29 januari & 12 februari | 9.00 – 17.00

saxion – schoudercombi

Veel Nederlanders hebben weleens last van de schouder. Soms gaan die klachten vanzelf over, maar lang niet altijd. En dat is vervelend. Door je te specialiseren in schouderklachten kun jij deze groep patiënten nóg beter behandelen. De cursus Schoudercombi wordt door regionale schoudernetwerken vaak als gemeenschappelijke entreecursus gekozen. Het doel is fysiotherapeuten bijscholen en zorgen dat ze op gelijk niveau werken.

Enschede, Saxion

Donderdag 1 februari | 16:00 – 21:00

Masterclass Voetbaldata, Performance & innovatie

Welkom bij de Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie! Op donderdag 1 februari 2024 komt deze bijzondere masterclass naar Enschede. Deze unieke gelegenheid brengt de werelden van Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samen voor een diepgaand inzicht in de moderne voetbalwereld.

Enschede, Grolsch Veste

Zaterdag 10 februari | 09:00 – 17:00

velocity based trainen

Na een korte introductie van het concept, de onderliggende theorieën en fundamenten bespreken we stap voor stap hoe VBT kan worden ingepast in een multi-dimensionele benadering van programma ontwikkeling, training en revalidatie. Daarbij ligt de nadruk zowel op het diagnostische proces (meten) als op de interventiefase (trainen). Beide processen worden op die manier in elkaars verlengde aangeboden. Na afloop van de cursus kun je VBT meteen toepassen in je eigen praktijk/context.

Enschede