Eerste Umooove Symposium

Het eerste umooove symposium

Het eerste Umooove Symposium is een feit! Umooove Intelligente Beweegzorg organiseert dit symposium met ondersteuning van PBH Academy. Met interessante sprekers hopen we je te inspireren over de toekomst van zorg in Nederland. 

UMOOOVE is het netwerk voor beweegzorg in Twente. Fysiotherapeuten, sportartsen en orthopedisch chirurgen werken in dit netwerk nauw met elkaar samen.  

Het symposium is zowel toegankelijk voor leden als niet-leden.

Tasa Jiya
De dagvoorzitter van het Symposium is Tasa Jiya! Tasa Jiya is Olympisch atleet en lid van TeamNL. Afgelopen zomer kwam ze tijdens het WK atletiek uit op de 200 meter sprint en de 4×100 meter estafette. Aankomend jaar zal ze naar Parijs gaan voor haar tweede Olympische Spelen. 

Dirk Jan Hofstee
Dirk Jan Hofstee, Orthopeed traumatoloog, zal aftrappen en vertellen over innovatie in de zorg. Zo heeft hij de ambitie om in de regio de conservatieve behandeling van artrose te uniformeren en te verbeteren door transmurale samenwerking en zo minder patiënten in het ziekenhuis te krijgen.  

Bart Ensink
Bart Ensink, digitale technologie en strategie expert, neemt vervolgens het stokje over en gaat het hebben over digitalisering en de gevolgen van AI voor oa de zorg. Bart adviseert zorgorganisaties op het gebied van digitalisering en helpt ondernemers, directies en teams van MKB en grootbedrijven met passie met digital en innovatie vraagstukken.  

Na deze eerste sprekers maken we tijd om samen wat te eten. Daarna zal de groep uiteengaan in drie interessante parallelsessies waar de volgende sprekers aan het woord komen:  

Yara van Gendt
Yara van Gendt is sportpsycholoog VSPN® en heeft in Zwolle haar praktijk waar ze sporters, teams en coaches binnen verschillende sporten begeleidt. Daarnaast is ze als sportpsycholoog staflid van Schaatsteam IKO en de selectie van PEC Zwolle. Samen met Afke van de Wouw runt Yara de maatschap WOUW Performance Coaching vanuit de KNVB Campus in Zeist waar ze naast projecten in de sport ook werken aan projecten in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Samen hebben ze het boek ‘Leren Revalideren – Hoe je optimaal herstelt van een blessure en er sterker uitkomt’ geschreven.  

Charlotte van Laar
Charlotte van Laar is werkzaam bij ABN AMRO als sector specialist Fysiotherapie en medische beroepen. Charlotte van Laar volgt de trends & ontwikkelingen in de zorg en schrijft brancheinformatie, artikelen en blogs. Daarnaast organiseert ze evenementen, seminars en workshops, zowel online als offline. Hierbij werkt ze nauw samen met verschillende business partners. 

Revalidatiearts Roessingh
Revalidatiecentrum Roessingh maakt deel uit van Roessingh Concern, waarin behandeling en zorg en commerciële activiteiten samenkomen. Door deze bundeling van krachten heeft het concern een unieke positie binnen Revalidatie Nederland en ten opzichte van andere regionale zorgaanbieders.  

Bij het inschrijven kan je bij opmerkingen aangeven aan welke parallelsessies je graag zou willen deelnemen. Bij de indeling zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met uw keuze. 

We zien je graag 21 maart bij het eerste Umooove Symposium! 

*Nadat je je hebt aangemeld en de betaling hebt voldaan ontvang je van ons een bevestigingsmail. Ongeveer 2 weken van te voren nemen we nog een keer contact op om de laatste informatie te delen! 

                                                           

Prijs:

Leden Umooove €80,-

Niet-leden €95,-

Details:

Degene die je iets gaan vertellen:

– Dirk Jan Hofstee
– Bart Ensink
– Yara van Gendt
– Charlotte van Laar
– Revalidatiearts Roessingh

Dagvoorzitter:

Olympisch atleet tasa jiya

Onze agenda

Donderdag 1 februari | 09:00 – 17:00

toegepaste ademfysiologie

Verkrijg tijdens deze scholing van acht uur fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling in relatie tot het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem en het autonome zenuwstelsel. In een unieke combinatie van theorie en praktijk leer je de verschillende facetten van ademfysiologie bestuderen, analyseren en toepassen binnen jouw specifieke patiëntenpopulatie.

Enschede

Zaterdag 16 maart | 09:00 – 17:00

velocity based trainen

Na een korte introductie van het concept, de onderliggende theorieën en fundamenten bespreken we stap voor stap hoe VBT kan worden ingepast in een multi-dimensionele benadering van programma ontwikkeling, training en revalidatie. Daarbij ligt de nadruk zowel op het diagnostische proces (meten) als op de interventiefase (trainen). Beide processen worden op die manier in elkaars verlengde aangeboden. Na afloop van de cursus kun je VBT meteen toepassen in je eigen praktijk/context.

Enschede

Incompany

saxion – Lage RugPijn

Lage rugpijn is een klacht die vaak voorkomt. En als fysiotherapeut wil je patiënten de beste zorg en behandeling bieden. Verdiep je daarom tijdens de cursus Fysiotherapie bij Lage Rugpijn (LRP) in de anatomie, aandoeningen en behandeling van de onderrug. Daarnaast leer je hoe jij en de wervelkolomchirurg meer gebruikmaken van elkaars expertise.

Enschede