Enkel tapen

Door Aafje van Baal & Tiemen Onstein

5/5

Gegarandeerd dat je als fysiotherapeut of sportverzorger te maken krijgt met acuut enkelletsel. Maar wat moet je dan doen? Als student fysiotherapie, startende fysiotherapeut of sportverzorger moet je een enkel kunnen tapen. Dit lijkt makkelijk, totdat je zelf een iemand moet tapen. Voordat je kunt starten met tapen moet je weten wat acuut enkelletsel is, hoe je dit onderzoekt en vervolgens behandelt. Deze workshop over enkelletsel en tapen is speciaal voor startende fysiotherapeuten, studenten fysiotherapie en sportverzorgers ontwikkeld. 

De workshop wordt door de PBH Academy aangeboden in het Pro-F Performance Center in Enschede. De workshop wordt gegeven door Lianne Harmsen. Lianne werkt al vele jaren met (top)sporters.

Aan het eind van deze workshop weet je wat een acuut enkelletsel is. Je leert hoe je een enkel onderzoekt en behandelt. Tot slot leer je om sporters te voorzien van een zwachtel en niet-elastisch sporttape.

De workshop bestaat uit zowel een theoretisch deel als een praktisch deel.

Wat je gaat leren?

  1. Informatie over een acuut enkeltrauma
  2. Algemene informatie over verschillende soorten tape
  3. Algemene informatie over de tapewerking
  4. Praktijk uitleg over de juiste tapetechniek met niet-elastisch sporttape voor een enkeltrauma
  5. Praktijk uitleg over de zwachtelen met een zelfklevend zwachten bij een enkeltrauma

Cursusprijs:

€50,-

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Over de trainers:

Aafje

Aafje van Baal is fysiotherapeut bij TalentNED en Pro-F Fysiotherapie. Ze is gespecialiseerd in topsport. Aafje geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training voor kinderen.