Enkel tapen

Enkel tapen

Door Aafje van Baal & Tiemen Onstein

5/5

Gegarandeerd dat je als fysiotherapeut of sportverzorger te maken krijgt met acuut enkelletsel. Maar wat moet je dan doen? Als student fysiotherapie, startende fysiotherapeut of sportverzorger moet je een enkel kunnen tapen. Dit lijkt makkelijk, totdat je zelf een iemand moet tapen. Voordat je kunt starten met tapen moet je weten wat acuut enkelletsel is, hoe je dit onderzoekt en vervolgens behandelt. Deze workshop over enkelletsel en tapen is speciaal voor startende fysiotherapeuten, studenten fysiotherapie en sportverzorgers ontwikkeld. 

De workshop wordt door de PBH Academy aangeboden in het Pro-F Performance Center in Enschede. De workshop wordt gegeven door Aafje van Baal en Tiemen Onstein. Aafje werkt al vele jaren met (top)sporters.

Aan het eind van deze workshop weet je wat een acuut enkelletsel is. Je leert hoe je een enkel onderzoekt en behandelt. Tot slot leer je om sporters te voorzien van een zwachtel en niet-elastisch sporttape.

De workshop bestaat uit zowel een theoretisch deel als een praktisch deel.

Wat ga je leren:

  1. Informatie over een acuut enkeltrauma
  2. Algemene informatie over verschillende soorten tape
  3. Algemene informatie over de tapewerking
  4. Praktijk uitleg over de juiste tapetechniek met niet-elastisch sporttape voor een enkeltrauma
  5. Praktijk uitleg over de zwachtelen met een zelfklevend zwachten bij een enkeltrauma

Prijs:

€50,-

Details:

Over de trainers:

aafje-pbh

Aafje van Baal

Aafje van Baal is fysiotherapeut bij TalentNED en Pro-F Fysiotherapie. Ze is gespecialiseerd in topsport. Aafje geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training voor kinderen.

Tiemen-pbh-1

Tiemen onstein

Onze agenda

Donderdag 1 februari | 09:00 – 17:00

toegepaste ademfysiologie

Verkrijg tijdens deze scholing van acht uur fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling in relatie tot het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem en het autonome zenuwstelsel. In een unieke combinatie van theorie en praktijk leer je de verschillende facetten van ademfysiologie bestuderen, analyseren en toepassen binnen jouw specifieke patiëntenpopulatie.

Enschede

Zaterdag 16 maart | 09:00 – 17:00

velocity based trainen

Na een korte introductie van het concept, de onderliggende theorieën en fundamenten bespreken we stap voor stap hoe VBT kan worden ingepast in een multi-dimensionele benadering van programma ontwikkeling, training en revalidatie. Daarbij ligt de nadruk zowel op het diagnostische proces (meten) als op de interventiefase (trainen). Beide processen worden op die manier in elkaars verlengde aangeboden. Na afloop van de cursus kun je VBT meteen toepassen in je eigen praktijk/context.

Enschede

Incompany

saxion – Lage RugPijn

Lage rugpijn is een klacht die vaak voorkomt. En als fysiotherapeut wil je patiënten de beste zorg en behandeling bieden. Verdiep je daarom tijdens de cursus Fysiotherapie bij Lage Rugpijn (LRP) in de anatomie, aandoeningen en behandeling van de onderrug. Daarnaast leer je hoe jij en de wervelkolomchirurg meer gebruikmaken van elkaars expertise.

Enschede