Enkelklachten: keten gerelateerde aanpak

Door Lianne Harmsen

5/5

Om goed en functioneel te bewegen is er een bepaalde mate van mobiliteit van je enkel vereist. De klachten uiten zich in de enkel, maar de oorzaak van de klachten kan ook buiten de enkel liggen. 

In deze workshop leer je hoe je een enkel onderzoekt en behandeld vanuit de keten. Je kijkt daarbij verder dan alleen het enkelgewricht. 

De workshop begint met een korte opfrissing van je anatomische kennis. Daarna volgt een verdieping in het bewegen van de enkel ten opzichte van het bekken en de onderste extremiteit. Je doet observaties, oefent zelf hands-on en gaat aan de slag met oefeningen voor mobiliteit. Hierdoor heb je meer inzicht in de relatie tussen fascie, spieren en biomechanica. Tot slot interpreteer je alles naar een juiste behandeling.

Deze workshop is echt een verdieping van je opleiding, daarom is het een vereiste dat je de module orthopedie hebt afgerond.

Wat je leert?

  1. Ketengerelateerd onderzoeken en behandelen van de enkel
  2. Biomechanisch en spiergerelateerd onderzoeken en behandelen van de enkel
  3. Relaties van verschillende botten in en rondom de enkel ten opzichte van elkaar 
  4. Relaties van spieren in de keten met betrekking tot de enkel ten opzichte van elkaar 
  5. Biomechanica van de enkel

Cursusprijs:

€50,-

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Over de trainers:

Lianne fc twente heracles

Lianne Harmsen is fysiotherapeut en afstuderend osteopaat bij Pro-F Professionele Fysiotherapie, de Twente/Heracles Academie en FC Twente. Ze is gespecialiseerd in topsport, load management en ketenproblematiek. Lianne geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training.