Enkelklachten: keten gerelateerde aanpak

Enkelklachten: keten gerelateerde aanpak

Door Lianne Harmsen & tiemen onstein

5/5

Om goed en functioneel te bewegen is er een bepaalde mate van
mobiliteit van je enkel vereist. De klachten uiten zich in de enkel, maar de oorzaak van de klachten kan ook buiten de enkel liggen. 

In deze workshop leer je hoe je een enkel onderzoekt en behandeld vanuit de keten. Je kijkt daarbij verder dan alleen het enkelgewricht. 

De workshop begint met een korte opfrissing van je anatomische kennis. Daarna volgt een verdieping in het bewegen van de enkel ten opzichte van het bekken en de onderste extremiteit.

Je doet observaties, oefent zelf hands-on en gaat aan de slag met oefeningen voor mobiliteit. Hierdoor heb je meer inzicht in de relatie tussen fascie, spieren en biomechanica. Tot slot interpreteer je alles naar een juiste behandeling.
Deze workshop is echt een verdieping van je opleiding, daarom is het een vereiste dat je de module orthopedie hebt afgerond.

wat je leert:

  1. Ketengerelateerd onderzoeken en behandelen van de enkel
  2. Biomechanisch en spiergerelateerd onderzoeken en behandelen van de enkel
  3. Relaties van verschillende botten in en rondom de enkel ten opzichte van elkaar 
  4. Relaties van spieren in de keten met betrekking tot de enkel ten opzichte van elkaar 
  5. Biomechanica van de enkel

Prijs:

€50,- (korting Tabula Rasa)

Deze workshop is inclusief:

Details:

Over de trainer:

lianne-pbh-1

Lianne Harmsen

Lianne is osteopaat bij Pro-F Professionele Fysiotherapie, de Twente/Heracles Academie en FC Twente. Ze is gespecialiseerd in topsport, load management en ketenproblematiek. Lianne geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training.

Tiemen-pbh-1

tiemen onstein

Onze agenda

15, 29 januari & 12 februari Nieuwegein of 22 maart, 5 & 19 april | 9.00 – 17.00

saxion – schoudercombi

Veel Nederlanders hebben weleens last van de schouder. Soms gaan die klachten vanzelf over, maar lang niet altijd. En dat is vervelend. Door je te specialiseren in schouderklachten kun jij deze groep patiënten nóg beter behandelen. De cursus Schoudercombi wordt door regionale schoudernetwerken vaak als gemeenschappelijke entreecursus gekozen. Het doel is fysiotherapeuten bijscholen en zorgen dat ze op gelijk niveau werken.

Enschede of extern

Donderdag 1 februari | 16:00 – 21:00

Masterclass Voetbaldata, Performance & innovatie

Welkom bij de Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie! Op donderdag 1 februari 2024 komt deze bijzondere masterclass naar Enschede. Deze unieke gelegenheid brengt de werelden van Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samen voor een diepgaand inzicht in de moderne voetbalwereld.

Enschede, Grolsch Veste

Zaterdag 10 februari | 09:00 – 17:00

velocity based trainen

Na een korte introductie van het concept, de onderliggende theorieën en fundamenten bespreken we stap voor stap hoe VBT kan worden ingepast in een multi-dimensionele benadering van programma ontwikkeling, training en revalidatie. Daarbij ligt de nadruk zowel op het diagnostische proces (meten) als op de interventiefase (trainen). Beide processen worden op die manier in elkaars verlengde aangeboden. Na afloop van de cursus kun je VBT meteen toepassen in je eigen praktijk/context.

Enschede