Hielpijn, een bredere kijk en aanpak

Door Maikel Caarels

5/5

Als therapeut zie je veel patiënten met hielpijn. Maar je vraagt je af hoe je deze patiënten de beste behandeling kunt geven? Hoe je het beste kunt samenwerken met een fysiotherapeut of met een podotherapeut? Wie doet dan wat? En wat onderzoek je bij je patiënt?

Deze e-learning geeft je antwoord op je vragen. Je leert hoe je je patiënt van de voet tot de lumbale lumbale wervelkolom beter kan laten functioneren! We geven je op evidentie gebaseerde tools, die helpen het handelen van jou als therapeut vorm te geven.
In de e-learning starten we met een uiteenzetting van de anatomie op weefselniveau. Vervolgens gaan we je leren om lichamelijk onderzoek te doen om je tot slot tools te geven voor de behandeling van hielklachten.

Aan het eind van de e-learning kun je een examen doen om te kijken of je alle informatie goed hebt onthouden.  

Wat je gaat leren?

  1. Je leert verschillende soorten hielpijn herkennen en ze te differentiëren;
  2. Je krijgt meer inzichten in de achtergronden rondom hielpijn;
  3. Je leert verschillende testen die bij hielpijnklachten toegepast kunnen worden;
  4. Je leert verschillende behandelinterventies voor hielpijn;
  5. Je leert klinisch redeneren rondom hielpijn;
  6. Je leert hoe je disciplinair kunt werken bij hielpijn.

E-learning

Gelukkig hoef je niet voor al je opleidingen naar fysieke bijeenkomsten. Dat kost onnodig veel tijd. Tijd die als therapeut schaars is. Soms werkt kennisoverdracht via digitale toepassingen ook perfect. Bij PBH bieden wij ook cursussen aan via ons e-learningplatform. Je krijgt van ons, na betaling van de e-learning, een email waarmee je je account kunt aanmaken. Zodra je bent ingelogd staat de cursus direct voor je klaar en kun je gelijk starten met de cursus. We snappen dat je de cursus zo snel mogelijk wil afronden om de kennis in de praktijk te kunnen brengen, maar een e-learning heeft ook de mogelijkheid om te pauzeren. Je hebt 3 maanden de tijd om je cursus af te ronden en je kunt inloggen wanneer je dat wil.

De behaalde accreditatiepunten geven wij voor je door aan de juiste instanties.

Cursusprijs:

€149  €89,- 

Deze cursus is omvat:

Cursusdetails:

Over de trainer:

Maikel Caarels is sinds 2013 werkzaam als docent podotherapie, hij heeft een eigen podotherapiepraktijk en is als podotherapeut verbonden aan FC Twente. Daarnaast behandelt hij atleten uit binnen- en buitenland. Hij gebruik in zijn methode een mix van wetenschap en therapeutische ervaring. Maikel heeft verschillende opleidingen geschreven en staat bekend om zijn biomechanisch onderzoek en klinisch redeneren.

Beoordelingen

1 beoordeling
5/5
"Mijn ervaring met de cursus is dat er vanuit een breed perspectief gekeken wordt naar de klacht van de patiënt. De opgedane kennis in de cursus kun je de dag erna al toepassen in de praktijk, er zijn veel handvaten in de cursus die makkelijk zijn uit te voeren voor de therapeut op gebied van vraagstelling, behandeling en voor therapieën. Ik zou deze cursus aanbevelen aan iedereen die een verdiepingsslag wil slaan op gebied van hielspoor, voor zowel het begrijpen van de klachten als de te overwegen therapieën. Dit kan zijn voor fysiotherapeuten/manueeltherapeuten/osteopaten en podotherapeuten maar ook voor studenten in de paramedische vakken. De cursus is absoluut een aanrader!"
Kyra Pen
Podotherapeut