Krachttraining bij kinderen

Door Aafje van Baal & Jurgen Koedijk

5/5

Rennen, springen, draaien. Het zijn onderdelen die een kind in iedere training doet. Krachttraining komt veel minder voor want velen denken dat krachttraining voor kinderen schadelijk is. Is dat ook zo?

Tijdens deze workshop leer je wat zijn effecten en risico’s van krachtrraining bij kinderen zijn. Aan het eind van deze workshop weet je wat een krachttraining voor kinderen inhoudt en heb je handvatten aangereikt gekregen om op een veilige wijze oefenvormen van krachttraining bij kinderen toe te passen.

De workshop wordt door de PBH Academy aangeboden in het Pro-F Performance Center in Enschede. De workshop wordt gegeven door Aafje Van Baal & Jurgen Koedijk. Zij werken beiden met jeugdige (top)sporters.

Wat je gaat leren?

  1. Algemene informatie over wat is krachttraining
  2. Algemene informatie over de soorten krachttraining
  3. Algemene informatie over krachttraining per specifieke leeftijdscategorieën
  4. Informatie over coördinatie en voorbeelden van verschillende oefenvormen
  5. Praktijk gedeelte met oefenvormen die te gebruiken zijn bij krachttraining met kinderen

Cursusprijs:

€50,–

(leden Tabula Rasa krijgen €15,00 cashback, en betalen dus €35,00)

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Over de trainers:

Aafje van Baal is fysiotherapeut bij TalentNED en Pro-F Fysiotherapie. Ze is gespecialiseerd in topsport. Aafje geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training voor kinderen. 

Jurgen Koedijk is fysiotherapeut bij FC Twente/Heracles Academie en bij Pro-F Fysiotherapie. Hij is gespecialiseerd in topsport en in opleiding tot sportfysiotherapeut. Jurgen geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training voor kinderen.