TOGETHER MORE IMPACT

Krachttraining Bij Kinderen

Krachttraining bij kinderen

Door Aafje van Baal & Jurgen Koedijk

5/5

Rennen, springen, draaien. Het zijn onderdelen die een kind in iedere training doet. Krachttraining komt veel minder voor want velen denken dat krachttraining voor kinderen schadelijk is. Is dat ook zo?

Tijdens deze workshop leer je wat zijn effecten en risico’s van krachtrraining bij kinderen zijn. Aan het eind van deze workshop weet je wat een krachttraining voor kinderen inhoudt en heb je handvatten aangereikt gekregen om op een veilige wijze oefenvormen van krachttraining bij kinderen toe te passen.

De workshop wordt door de PBH Academy aangeboden in het Pro-F Performance Center in Enschede. De workshop wordt gegeven door Aafje Van Baal & Jurgen Koedijk. Zij werken beiden met jeugdige (top)sporters.

Wat je gaat leren:

  1. Algemene informatie over wat is krachttraining
  2. Algemene informatie over de soorten krachttraining
  3. Algemene informatie over krachttraining per specifieke leeftijdscategorieën
  4. Informatie over coördinatie en voorbeelden van verschillende oefenvormen
  5. Praktijk gedeelte met oefenvormen die te gebruiken zijn bij krachttraining met kinderen

Prijs:

€50,–

(Leden Tabula Rasa 45,-, €10,– cashback)

Deze workshop is inclusief:

Details:

Over de trainers:

Aafje van Baal

Aafje is fysiotherapeut bij TalentNED en Pro-F Fysiotherapie. Ze is gespecialiseerd in topsport. Aafje geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training voor kinderen. 

Jurgen Koedijk

Jurgen is fysiotherapeut bij FC Twente/Heracles Academie en bij Pro-F Fysiotherapie. Hij is gespecialiseerd in topsport en in opleiding tot sportfysiotherapeut. Jurgen geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training voor kinderen.

Onze agenda

Zaterdag 28 oktober / 13:00 – 16:00

basiscursus functioneel trainen

In deze basiscursus leer je hoe je meer spiergroepen tegelijk traint en hoe je tegelijkertijd werkt aan conditie en uithoudingsvermogen. Het doel is daarbij het verbeteren van de mobiliteit, balans en coördinatie. Een verbeterde mobiliteit, balans en coördinatie helpen de kans op blessures of klachten te verkleinen. Maar ook om bestaande blessures of klachten te verminderen én om het bewegen tijdens algemeen dagelijkse activiteiten makkelijker te maken.

Venlo

Zaterdag 16 december | 9:00 – 17:00

Lumbale ‘instabiliteit’ bij (top)sporters

Ervaart jouw patiënt rugpijn voor, tijdens of na het sporten of een beperking in bewegen? Een instabiele wervelkolom kan daarvan de oorzaak zijn. Wil jij weten hoe je de stabiliteit van de lumbale wervelkolom test? Hoe je de voorwaarden (mobiliteit en flexibiliteit) optimaal maakt middels behandeling? En hoe je uiteindelijk de core stability verantwoord kan trainen? Dan is deze cursus interessant voor jou!

Enschede

Donderdag 1 februari | 16:00 – 21:00

Masterclass Voetbaldata, Performance & innovatie

Welkom bij de Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie! Op donderdag 1 februari 2024 komt deze bijzondere masterclass naar Enschede. Deze unieke gelegenheid brengt de werelden van Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samen voor een diepgaand inzicht in de moderne voetbalwereld.

Enschede, Grolsch Veste