Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie

Masterclass voetbaldata, performance & innovatie

Youri Geurkink, Arno philips, sigrid olthof,
david van maurik, Annemieke Zijerveld

5/5

Over de Masterclass

Welkom bij de Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie! Op donderdag 1 februari 2024 komt deze bijzondere masterclass naar Enschede. Deze unieke gelegenheid brengt de werelden van Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samen voor een diepgaand inzicht in de moderne voetbalwereld.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het optimaliseren van prestaties in de (top)sport is deze masterclass perfect! Of je nu een professional bent op het gebied van performance, een fysiotherapeut, een dataliefhebber of gewoon gepassioneerd bent over voetbal en andere sporten, deze masterclass biedt waardevolle kennis en inzichten.

 

De masterclass biedt een mix van theoretische inzichten en inspirerende presentaties. Je krijgt de kans om te leren van professionals die dagelijks werken met topsporters en leert inzicht te krijgen in de strategieën die worden gebruikt om hun prestaties te optimaliseren.

 

De focus van de masterclass ligt op het gebruik van data-analyse en innovatieve technologieën om prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Je leert hoe geavanceerde meetinstrumenten, wearables en analysetools worden ingezet in de sportwereld en hoe je deze kunt integreren in jouw eigen praktijk.

 

De masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie belooft een boeiende dag te worden vol waardevolle kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden. Mis deze kans niet om de grenzen van de sportwereld te verkennen en te ontdekken hoe Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samenkomen om een nieuwe generatie sportprofessionals te vormen. 

 

Schrijf je vandaag nog in en maak je klaar voor een inspirerende en leerzame ervaring!

 

*Nadat je je hebt aangemeld en de betaling hebt voldaan ontvang je van ons een bevestigingsmail. Ongeveer 2 weken van te voren nemen we nog een keer contact op om de laatste informatie te delen!

* De rondleiding van het stadion is optioneel. 

Prijs:

€170,-  incl. 

Details:

Het programma

Youri Geurkink

Youri is bewegingswetenschapper. Na het afronden van zijn opleiding in Gent, is hij gepromoveerd op een project in samenwerking met het eerste elftal van KAA Gent. Binnen dit promotietraject heeft hij zich bezig gehouden met implementatie van data & technologie in voetbal, en was hij betrokken bij de fysieke trainingen, monitoring en testing van het eerste elftal. Na het afronden van zijn promotie is hij aangesteld als coördinator Fysiek & Wetenschap binnen de FC Twente/Heracles Academie.

Sigrid Olthof

Sigrid is sportwetenschapper en is verbonden aan Liverpool John Moores University (VK) als universitair docent in Performance Analysis and Analytics. Ze doet onderzoek op het gebied van tactiek, trainingsvormen en technologie in voetbal. Ze werkt daarbij samen met coaches en teams in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten waar ze onder andere prestaties in small-sided games en andere trainingsvormen onderzoekt in relatie tot de wedstrijd.

 

Sigrid is in 2019 gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen bij de afdeling Bewegingswetenschappen en in samenwerking met de KNVB en verscheidene BVO-jeugdopleidingen. In haar project onderzocht ze met behulp van video en fysieke data de team tactische prestaties van jeugdvoetballers in kleine partijspelen en de wedstrijd. Inzichten van dit onderzoek worden dagelijks gebruikt in trainingsprogramma’s van voetbalteams. Na het afronden van haar promotie, heeft ze gewerkt als post-doc en sportwetenschapper aan de University of Michigan (USA). Ze ondersteunde teams op het gebied van sport data en analyse en werkte samen met American Football, basketbal, ijshockey, lacrosse, voetbal en veldhockey..

 

David van maurik

Voetbal wordt over de gehele breedte steeds professioneler. Trainingen en wedstrijden worden steeds wetenschappelijker benaderd. Om die reden investeren BVO’s steeds vaker in innovatie en technologie. De data en gegevens die daarmee worden verzameld komen op de werkvloer terecht bij de “embedded scientists”. Deze “embedded scientists” ondersteunen het team en de trainer met wetenschappelijke kennis en onderbouwde analyses. In dit speelveld de vertaalslag weten te maken van wetenschap naar praktijk is een interessante uitdaging. Als spreker zal David van Maurik, MSc vertellen over zijn werk en ervaringen als embedded scientist. Hij zal daarbij ingaan op o.a. het genereren van inzichten op de sport specifieke vragen, het wetenschappelijk kader waar vanuit je werkt en de wijze waarop je dit uiteindelijk toepasbaar kan maken.  

 

 

Arno Philips

 

Onze agenda

Donderdag 1 februari | 09:00 – 17:00

toegepaste ademfysiologie

Verkrijg tijdens deze scholing van acht uur fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling in relatie tot het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem en het autonome zenuwstelsel. In een unieke combinatie van theorie en praktijk leer je de verschillende facetten van ademfysiologie bestuderen, analyseren en toepassen binnen jouw specifieke patiëntenpopulatie.

Enschede

Zaterdag 16 maart | 09:00 – 17:00

velocity based trainen

Na een korte introductie van het concept, de onderliggende theorieën en fundamenten bespreken we stap voor stap hoe VBT kan worden ingepast in een multi-dimensionele benadering van programma ontwikkeling, training en revalidatie. Daarbij ligt de nadruk zowel op het diagnostische proces (meten) als op de interventiefase (trainen). Beide processen worden op die manier in elkaars verlengde aangeboden. Na afloop van de cursus kun je VBT meteen toepassen in je eigen praktijk/context.

Enschede

Incompany

saxion – Lage RugPijn

Lage rugpijn is een klacht die vaak voorkomt. En als fysiotherapeut wil je patiënten de beste zorg en behandeling bieden. Verdiep je daarom tijdens de cursus Fysiotherapie bij Lage Rugpijn (LRP) in de anatomie, aandoeningen en behandeling van de onderrug. Daarnaast leer je hoe jij en de wervelkolomchirurg meer gebruikmaken van elkaars expertise.

Enschede