(myo-)fasciale krachttraining

Door Lars Schulten

5/5

Het fasciale(bindweefsel) systeem is een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam en heeft invloed op het bewegen en het uitvoeren van krachttraining. Beperkingen in het fasciale systeem kunnen ervoor zorgen dat er een verminderde bewegelijkheid ontstaat in het bewegingsapparaat, wat weer nadelig kan zijn voor de krachttraining.

Maar wat is het faciale systeem nou eigenlijk en hoe kan je dit beïnvloeden met trainingen?In de cursus (myo-)fasciale krachttraining bespreken we de invloed van de fascia op het lichaam en krachttraining. Daarnaast worden er praktische oefenvormen gegeven die je tijdens de trainingen kan toepassen om het fasciale systeem te beïnvloeden.

Wat je zult leren?

  1. voorwaardenscheppende mobiliteits-/rekoefeningen
    myofasciale
  2. sturingsproblemen in de beweging te herkennen en te benoemen
  3. myofasciale sturingsproblemen te verbeteren door het gebruik maken van een individuele opbouw van een oefening en het toepassen van hulpmiddelen zoals minibands/therabanden en/of een foamrol.
  4. myofasciale modellen te benoemen en deze toe te passen in de praktijk.
  5. voorwaardenscheppende mobiliteits-/rekoefeningen ter verbetering van de sturing in de beweging + activatie van myofasciale keten op basis van een verantwoorde keuze mee te geven.
  6. individuele (beperkende) factoren herkennen, benoemen en hier rekening mee houden in het opzetten van trainingsschema.

Cursusprijs:

€120,-

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Over de trainer:

Ik ben Lars Schulten fysiotherapeut en osteopaat in opleiding. Via Pro-F Professionele Fysiotherapie ben ik gedetacheerd bij TalentNED waar ik werk met talentvolle sporters in mountainbike, schaatsen en wielrennen. Daarnaast begeleid ik individuele topsporters en/of teams waardoor ik een gevarieerd spectrum aan sporters behandel. Ik ben gespecialiseerd in fasciale behandelingen, ketenproblematieken en door de studie osteopathie ook de samenhang tussen viscerale problemen en de invloed hiervan op het bewegingsapparaat en prestaties.