Myofasciale vaardigheden voor fysiotherapeuten

Door Jean-René Ruitenbeek

5/5

Omschrijving

Met behulp van myofasciale vaardigheden zijn op een efficiënte en veilige manier duidelijk merkbare veranderingen teweeg te brengen.

In deze myofasciale cursus komen zowel hands-on als ook hands-off vaardigheden ruim aan bod. Recente ontwikkelingen vanuit kennisdomeinen zoals anatomie, fysiologie en de pijn- en gedragswetenschappen kunnen de fysiotherapeut helpen in het bieden van kansen. De cursus speelt in op deze ontwikkelingen en geeft een kritische beschouwing op de vertaalslag van theoretische kennis naar het praktisch handelen van de fysiotherapeut in het myofasciale domein.

Stap voor stap neemt deze cursus je mee door theorie en praktijk voor zowel diagnostische als therapeutische handelingen. Bij hands-on interventies kun je onder andere denken aan “muscle energy” technieken, bindweefselmassage vormen en ischemische compressie. Voor de hands off interventie zal gebruik gemaakt worden van voorwerpen zoals een foam roll en een lacrosse bal.

Cursusprijs:

€249,-

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Over de trainer:

In 1983 is Jean-René geboren in Amsterdam en op jonge leeftijd is hij verhuisd naar Noord-Brabant waar hij is opgegroeid. Hier heeft hij zijn passie voor basketbal verkregen. Mede door langdurige blessures is zijn interesse ontstaan voor de fysiotherapie. In 2006 is hij dan ook afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de hogeschool Avans in Breda. Met name het “waarom” in het vakgebied heeft hem gedreven om zich door te ontwikkelen tot master Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn afstudeerrichting hierin is op inspanningsfysiologie geweest. Daarnaast heeft Jean-René een enorme passie voor lesgeven en het enthousiasmeren van collegae. In 2012 heeft hij de docentenopleiding afgerond en is hij gestart met lesgeven aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens de periode waarin hij lesgaf aan de Hogeschool Rotterdam startte hij met de masterstudie Sportfysiotherapie bij de Transfergroep Rotterdam. Aansluitend heeft hij eveneens de masterstudie Manuele Therapie in Rotterdam afgerond. Door dit alles heeft hij zich als fysiotherapeut kunnen specialiseren in het “Musculoskeletaal” domein.