Performance Based Movement (PBM)

Door Jim McCarthy

5/5

Een unieke kans die niet vaak voorbij komt! Wij zijn heel trots dat wij Jim McCarthy naar Nederland kunnen halen. Deze cursus van Jim McCarthy mag door jou als sportfysiotherapeut, krachttrainer of personal trainer niet gemist worden.

In deze tweedaagse cursus leer je de Performance Based Movement methodologie. Deze is gericht op het total body movement principe. Een principe die al jarenlang door Jim McCarthy wordt toegepast in de topsport.

Hierbij gaat het om patroonherkenning en het toepassen van verschillende ‘progressions’ en ‘regressions’ tijdens revalidaties en trainingen. Performance Based Movement gaat er vanuit dat kwaliteit van bewegen aan te leren is. De cursus zal theoretisch inzicht geven in de methode, maar ook heel veel praktische toepassingen bieden.

Aan het eind van de cursus ben je in staat om de verschillende fases van de revalidatie en/of training toe te passen.

 

Wat je gaat leren?

Core Development :

  • Basic Integrated Patterning; spinal stabilization and core endurance
  • Total Body Integrated Patterning
  • Rotational Stability

Strength / Power:

  • Multi-planar, multi speed progression
  • Exercise progressions within all categories of movement

Supporting Topics will include:

  • Injury reduction programming, (hip, core, and shoulder Prehab)
  • Dynamic Warm-ups
  • Client Facilitated Recovery Applications
  • Tijdens de cursus zal worden gewerkt met oa de Keiser functional trainer.

 

Doelgroep: (sport)Fysiotherapeuten, Strengths & Conditioning Coaches, Personal Trainers

Taal : Engels

Studiebelasting: 16 uren

Cursusprijs:

€695,75

Deze cursus is omvat:

Cursusdetails:

Over de trainer:

Jim McCarthy (Milwaukee, USA) heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van human performance. Hij is een door de National Strength & Conditioning Association gecertificeerde Strength and Conditioning coach (S&C coach). In 1997 kreeg Jim de NSCA-award voor ‘Strength & Conditioning Coach of the Year’. Hij werkte op het Olympic Training Centre in Lake Placid als S&C coach voor verschillende Olympische ploegen. In 1999 is hij naar Nederland gekomen om daar voor o.a. de KNSB, de TVM schaatsploeg en het NOC*NSF te werken. In een periode van meer dan 16 jaar maakte Jim deel uit van meerdere succesvolle Nederlandse Olympische programma’s. Op dit moment is Jim McCarthy werkzaam voor verschillende colleges in de VS en bereidt hij sporters voor op topprestaties. Door zijn ervaring bij diverse zomer- en wintersporten, kan Jim vanuit een breed kennisveld de performance training onderbouwen en benaderen. Highlights: Olympic Training Center (Lake Placid) USA National Long Track Speedskating Team (Milwaukee) KNSB kernploegen (langebaan, short track, kunstrijden junioren en senioren) Professionele langebaan schaatsteams van TVM en JustLease Directeur NOC*NSF Strength & Conditioning afdeling S&C coach NOC*NSF Eigenaar Macsimum Fitness & Performance 6 Olympische Winter Spelen en 4 Olympische Zomer Spelen.