TOGETHER MORE IMPACT

Praktijkgericht testen en meten

Praktijkgericht testen en meten

door Dr. Wouter Welling

5/5

Streef jij naar een nog optimalere revalidatie van je patiënt? Of begeleidt jij (team)sporters en wil je juist sporters helpen om de kans op blessures te voorkomen? Tijdens deze tweedaagse cursus leer je alles om testen en metingen objectief in te zetten binnen revalidaties of blessure preventief. 

De test- en meetresultaten geven inzicht in de status van je patiënt. Bij een revalidatietraject kun je op deze manier beter onderbouwde keuzes maken om te bepalen of je patiënt klaar is voor de volgende stap in de revalidatie. Met behulp van een blessure risicoanalyse kun je een profiel van de sporter opstellen met sterke en zwakke punten. Daarmee kun je dan een oefen- of behandelprogramma op maat opstellen, om de kans op blessures te verkleinen.

Je duikt in de wetenschappelijke achtergrond en validiteit van de nieuwste testen. Daarnaast leer je werken met het Hylyght platform, waarin je de test- en meetresultaten bijhoudt.=, analyseer en oefenprogramma’s opstelt. Het platform vergelijkt de resultaten automatisch met normwaarden en geeft daarbij suggesties voor oefeningen specifiek voor je patiënt. Het is geen vereiste om al met Hylyght te werken of die intentie te hebben. 

Deze scholing is interessant voor fysiotherapeuten, fysieke trainers, bewegingswetenschappers en artsen die binnen de sport affiniteit en ambitie hebben in het toepassen van een wetenschappelijk onderbouwde screening bij sporters van elke leeftijd, niveau of discipline.

Na de cursus weet je: 

  • Wanneer en waarom je welke testen gebruikt
  • Hoe je data moet interpreteren
  • Hoe je revalidatieprogramma’s aanpast aan data 
 
Na de cursus kun je:
 
  • Wetenschappelijke testen uitvoeren
  • De resultaten van testen en metingen vertalen naar een gepersonaliseerd behandelplan
  • Beslissingen die je neemt ten aanzien van revalidatie- of preventietraject onderbouwen op basis van test- en meetresultaten
  • Het Hyghlyght platform gebruiken binnen een revalidatie-, en performanceomgeving zoals voetbal of handbal
  • De nieuwste wetenschappelijke inzichten in blessurepreventie en return to play toepassen in je dagelijkse werkzaamheden
  • Nog beter trainen met je revalidant of sporter doordat test- en meetresultaten meer inzicht geven in hoe je op een goede manier traint
  • Een blessure riscioanalyse uitvoeren en een profiel maken van de sporter.

Cursusprijs:

€450,-

Cursusdetails:

Over de trainer:

Bewegingswetenschapper Wouter Welling (PhD) is gespecialiseerd in het testen en meten van sporters, zowel binnen een revalidatiesetting als preventief. Zijn carrière begon in Groningen, waar hij in 2014 zijn mastertitel behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de periode daarna combineerde hij werkzaamheden in een sportpraktijk met het doen van promotieonderzoek, gericht op  “return to sports”-beslissingen bij patiënten na een voorste kruisband reconstructie. Begin 2022 promoveerde Wouter op dit onderwerp en werkt hij bij Pro-F Professionele Fysiotherapie, waar hij de nieuwste wetenschappelijke inzichten implementeert in de praktijk om zo de kwaliteit van zorg te verhogen. Dit combineert hij met onderzoeks- en onderwijswerkzaamheden in de regio Twente. 

Zoeken

Categorieën

Archieven

Tags

Er is nog geen inhoud om te tonen.