Hylyght: Praktijkgericht testen en meten

door Dr. Wouter Welling

5/5

Deze tweedaagse scholing duikt in de wetenschappelijke achtergrond en een verscheidenheid aan gevalideerde tests en evidence-based screening voor preventie en revalidatie.

Bij preventie verdiep je je in de nieuwste evidence-based inzichten over blessurepreventie, screening en blessurerisico profilering voor sporters uit meerdere sporten en voor  verschillende blessures. Bij revalidatie richt je je op Return-to-Sports screening na een blessure of na een operatie.

Deze scholing is interessant voor fysiotherapeuten en artsen die binnen de sport interesse heeft in het toepassen van een wetenschappelijk onderbouwde screening bij sporters van elke leeftijd, niveau of discipline.

Na de cursus weet je: 

  • Wanneer en waarom je welke testen gebruikt
  • Hoe je data moet interpreteren
  • Hoe je revalidatieprogramma’s aanpast aan data 
 
Na de cursus kun je:
 
  • Wetenschappelijke testen in de praktijk brengen
  • Beslissingen onderbouwen op basis van testresultaten
  • Gebruik maken van het Hyghlyght platform binnen de revalidatie en een performance omgeving zoals voetbal of handbal. 
  • Nieuwste wetenschappelijke inzichten in blessurepreventie en return to play toepassen in je dagelijkse werkzaamheden
  • Nog beter trainen met je revalidanten doordat je meer inzicht krijgt in hoe je op een goede manier traint. 

Cursusprijs:

€450,-

Cursusdetails:

Over de trainer:

Bewegingswetenschapper Wouter Welling (PhD) is gespecialiseerd in het testen en meten van sporters zowel binnen een revalidatiesetting als preventief. Zijn carrière begon in Groningen, waar hij in 2014 zijn mastertitel behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de periode daarna combineerde hij werkzaamheden in een sportpraktijk met het doen van promotieonderzoek, gericht op  “return to sports”-beslissingen bij patiënten na een voorste kruisband reconstructie. Begin 2022 promoveerde Wouter op dit onderwerp en werkt hij bij Pro-F, waar hij de nieuwste wetenschappelijke inzichten implementeert in de praktijk om zo de kwaliteit van zorg te verhogen. Dit combineert hij met onderzoeks- en onderwijswerkzaamheden in de regio Twente.