Symposium; Leefstijl, wat beweegt jou?

Sprekers: Dr. Sandra van Hogen - Koster, Dr. Frits de Man, Wim Tilburgs.

5/5

Vraag jij je wel eens af of het voor je patiënt ook anders kan? Een positieve gezondheid, minder medicatie en bijwerkingen, meer verantwoordelijk bij je patiënt zelf en bovenal een fijnere kwaliteit van leven? Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker!

Ben jij een leefstijlcoach, fitnessinstructeur, praktijkondersteuner, verpleegkundige, huisarts, diëtist, podotherapeut, GLI specialist of fysiotherapeut? Dan organiseren we rond de FBK games en in het FBK stadion een inspirerende avond voor jou. 

Leefstijl wordt naast preventie meer en meer ingezet in de behandeling van chronische aandoeningen. Het is niet verwonderlijk dat er veel behoefte en aandacht is voor leefstijl. Maar wat is een gezonde leefstijl? Wat werkt? Hoe kun jij leefstijl morgen al inzetten met en bij jouw patiënten? Dit symposium gaat over preventie en behandeling vanuit de invalshoek leefstijl.

Onze key-note sprekers zijn afkomstig uit de wetenschap én de praktijk. Zij vertellen over belangrijke aspecten en pijlers voor een gezonde leefstijl. Je krijgt tijdens de presentaties en de workshop praktische handvatten aangereikt die je morgen al kunt toepassen in je werk als gezondheidsprofessional.

Key-note sprekers

Dr. Sandra van Hogen – Koster | Lector Positieve Gezondheid, Leefstijl & Leiderschap

Als voormalig verpleegkundige en verpleegkundig specialist heeft Sandra veel praktijkervaring. Gezondheid bestaat uit verschillende pijlers, die voor ieder mens anders kunnen zijn. De patiënt staat centraal en uitzoeken wat hij of zij nodig heeft voor een gezonde leefstijl is daarbij essentieel. Hoe kun jij meer werken vanuit Positieve Gezondheid zodat je een gezonde leefstijl van je patiënt bevorderd? Laat je inspireren door Dr. Sandra van Hogen – Koster.


Dr. Frits de Man
| Cardioloog gespecialiseerd in de toepassing van leefstijladviezen

Hart en vaatziekten zijn een van de grootste oorzaken van overlijden. De komende jaren zullen er, door vergrijzing en leefstijl, nog veel meer mensen met hart- en vaatziekten bijkomen. Dr. Frits de Man zet voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn. Een gezonde leefstijl en een ander voedingspatroon kan er bij chronische ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, voor zorgen dat je afvalt en medicatiegebruik kan verminderen of soms zelfs helemaal stoppen. Wat zijn de nieuwe richtlijnen? En hoe kun je die als zorgprofessional inzetten? Daarover vertelt Dr. Frits de Man je meer.

Wim Tilburgs | Door ervaring deskundig geworden in verandering van leefstijl

Wim Tilburgs doorbrak in 2015 de diagnose diabetes type 2 en morbide obesitas. Dat lukte hem door zijn leefstijl aan te passen en pure en onbewerkte voeding  te nuttigen. Sinds zes jaar zet hij zich in om andere mensen met gerelateerde aandoeningen te ondersteunen en inspireren. Hij is oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn. Initiatiefnemer van #GezondHelmond een van de Fieldlabs (Grozzerdammen) van Health~Holland. Daar is hij ook kwartiermaker voor de lokale implementatie van het 2Diabeat programma in combinatie met Positieve Gezondheid. Ook is hij adviseur bij e-Health en tech startup Ancora.health

Dat het nodig is om verandering aan te brengen in het denken van professionals blijkt wel uit de ervaringen van Wim Tilburgs tijdens zijn veranderproces. Sinds zes jaar zet hij zich in om andere mensen met gerelateerde aandoeningen te ondersteunen en inspireren.

Host van de avond: Jan Willem Leidekker | Regiocoördinator Leefstijl & Gezondheid onder Twentse Koers; Docent onderzoeker Academie Gezondheidszorg Saxion; cursusleider verkorte scholing tot Leefstijlcoach; Master- Sportfysio- en Manueeltherapeut.

Met dank aan:

Dr. Wouter ten Cate | Trauma- en sportchirurg ZGT; Hoofd medische begeleiding FBK Games; Clubarts Heracles Almelo

Programma

* De volgorde van sprekers kan om praktische redenen wijzigen.
17.30 – 18.00 uurOntvangst met soep en een broodje
18.00 – 18.10 uurWelkomstwoord
18.10 – 18.45 uurSandra van Hogen – Koster
18.45 – 19.15 uurFrits de Man
19.15 – 19.30 uurKoffiepauze
19.40 – 20.10 uurWim Tilburgs
20.10 – 20.50 uurWorkshop, gegeven door een atleet die deelneemt aan de FBK Games
20.50 – 21.00 uurPlenaire afronding

Prijs:

€ Inschrijving gesloten

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door:

logo_saxion-_groen