TOGETHER MORE IMPACT

Enkel tapen

Enkel tapen

Door Lianne Harmsen

5/5

Gegarandeerd dat je als fysiotherapeut of sportverzorger te maken krijgt met acuut enkelletsel. Maar wat moet je dan doen? Als student fysiotherapie, startende fysiotherapeut of sportverzorger moet je een enkel kunnen tapen. Dit lijkt makkelijker dan het is. Voordat je kunt starten met tapen moet je weten wat acuut enkelletsel is, hoe je dit onderzoekt en vervolgens behandelt. Deze workshop over enkelletsel en tapen is speciaal voor startende fysiotherapeuten, studenten fysiotherapie en sportverzorgers ontwikkeld. 

De workshop wordt door de PBH Academy aangeboden in het Pro-F Performance Center in Enschede. De workshop wordt gegeven door Lianne Harmsen. Lianne werkt al vele jaren met (top)sporters.

Aan het eind van deze workshop weet je wat een acuut enkelletsel is. Je leert hoe je een enkel onderzoekt en behandelt. Tot slot leer je om sporters te voorzien van een zwachtel en niet-elastisch sporttape.

De workshop bestaat uit zowel een theoretisch deel als een praktisch deel.

Wat je gaat leren?

  1. Informatie over een acuut enkeltrauma
  2. Algemene informatie over verschillende soorten tape
  3. Algemene informatie over de tapewerking
  4. Praktijk uitleg over de juiste tapetechniek met niet-elastisch sporttape voor een enkeltrauma
  5. Praktijk uitleg over de zwachtelen met een zelfklevend zwachten bij een enkeltrauma

Cursusprijs:

€50,- 

(leden Tabula Rasa krijgen €15,00 cashback, en betalen dus €35,00)

 

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Over de trainer:

Lianne fc twente heracles

Lianne Harmsen is fysiotherapeut en osteopaat in opleiding bij Pro-F Professionele Fysiotherapie. Daarnaast is ze coördinator Fysiotherapie bij de FC Twente/Heracles academie. Ze is gespecialiseerd in topsport, load management en ketenproblematiek. Lianne geeft bij de PBH Academy verschillende cursussen op het gebied van tapen en training.

Onze agenda

Zaterdag 28 oktober / 13:00 – 16:00

basiscursus functioneel trainen

In deze basiscursus leer je hoe je meer spiergroepen tegelijk traint en hoe je tegelijkertijd werkt aan conditie en uithoudingsvermogen. Het doel is daarbij het verbeteren van de mobiliteit, balans en coördinatie. Een verbeterde mobiliteit, balans en coördinatie helpen de kans op blessures of klachten te verkleinen. Maar ook om bestaande blessures of klachten te verminderen én om het bewegen tijdens algemeen dagelijkse activiteiten makkelijker te maken.

Venlo

Zaterdag 16 december | 9:00 – 17:00

Lumbale ‘instabiliteit’ bij (top)sporters

Ervaart jouw patiënt rugpijn voor, tijdens of na het sporten of een beperking in bewegen? Een instabiele wervelkolom kan daarvan de oorzaak zijn. Wil jij weten hoe je de stabiliteit van de lumbale wervelkolom test? Hoe je de voorwaarden (mobiliteit en flexibiliteit) optimaal maakt middels behandeling? En hoe je uiteindelijk de core stability verantwoord kan trainen? Dan is deze cursus interessant voor jou!

Enschede

Donderdag 1 februari | 16:00 – 21:00

Masterclass Voetbaldata, Performance & innovatie

Welkom bij de Masterclass Voetbaldata, Performance & Innovatie! Op donderdag 1 februari 2024 komt deze bijzondere masterclass naar Enschede. Deze unieke gelegenheid brengt de werelden van Performance, fysiotherapie, data en (top)sport samen voor een diepgaand inzicht in de moderne voetbalwereld.

Enschede, Grolsch Veste