Voorste kruisband: van trauma tot sporthervatting.

Sprekers: Roy Hoogeslag, Alli Gokeler, Gijs van Helvoort, Wouter Welling, Ralph Speerstra.

5/5
seminar mkb

Een unieke kans! Een avondvullend programma met dé specialisten uit de regio op het gebied van voorste kruisband revalidatie. Een seminar dat je niet mag missen als (student) fysiotherapeut, manueeltherapeut, sportfysiotherapeut, podotherapeut, verzorger of personal trainer.  

Dit seminar is een unieke samenwerking tussen FC Twente en PBH Academy, waarin we je meenemen in de volledige weg die een sporter aflegt bij zijn herstel van een voorste kruisband letsel – van trauma tot sporthervatting. Na afloop van het seminar weet je, zowel op fysiologisch als mentaal vlak, wat je patiënt/sporter doormaakt én hoe je jouw patiënt nog beter kunt helpen. Zo gaan we in op theoretische thema’s als het trauma, de reconstructie/ingreep, het mentale aspect, missing links bij een VKB reconstructie, testen en metingen om progressie te monitoren. Het seminar biedt je ook veel praktische toepassingen doordat je live* een demonstratie krijgt van een veldrevalidatie. Je krijgt daarbij inzicht in het Chaos-Continuum Model en kan deze vervolgens toepassen, waarbij externe focus en cognitieve uitdagingen worden geïmplementeerd.

*de live demonstratie kan alleen doorgaan als het hoofdveld beschikbaar is. Dit hangt af van de speelmomenten van FC Twente. Als de live demonstratie niet kan, zorgen wij uiteraard voor een geschikt alternatief.

Wat neem je aan het eind van de avond mee?

  • Natuurlijk een belevenis
  • Je hebt informatie en inzicht gekregen die je combinaties van schade aan het kniegewricht helpen herkennen
  • Je weet wat het belang is van gedragsvoorkeuren en gedragspatronen van een sporter
  • Je weet meer over neuroplasticiteit en neurocognitie binnen de revalidatie.
  • Je weet meer over ‘missing links’ bij de revalidatie na een VKB reconstructie.
  • Je leert hoe en waarom testen en meten de kans op een succesvolle terugkeer naar de sport vergroot
  • Je krijgt veel inspiratie voor oefeningen en trainingsopbouw voor veldrevalidatie

 

Gastsprekers

Dr. Roy Hoogeslag is hoofd medische staf van FC Twente en is orthopedisch chirurg en knie specialist bij OCON. Roy neemt je mee in de behandeling van een vkb-letsel. Wat je niet kent, herken je niet. Letsel van de voorste kruisband, gaat vaak gepaard met meniscus-, kraakbeen- of ander bandletsel. Iemand die verregaand gespecialiseerd is in knieletsels herkent deze combinaties van schade aan het kniegewricht veel eerder en zal daardoor beter kunnen behandelen. Een goede samenwerking met de (sport)fysiotherapeut is essentieel voor het halen van het best mogelijke resultaat. 

Gijs van Helvoort is prestatiecoach bij de Talentenacademie. Vanuit de Talentenacademie is hij o.a. werkzaam bij FC Twente, de jeugd van FC Utrecht en Cycling Class NL. Gijs helpt de sporter inzicht te geven in de gedragsvoorkeuren en gedragspatronen. Tijdens een blessure en de revalidatie richt Gijs zich op het mentale aspect. Als je weet wat de gedragsvoorkeuren en patronen van een sporter zijn kan je hier als begeleider tijdens het revalidatieproces op in spelen, zodat de kans op goed en vlot herstel vergroot. 

Dr. Alli Gokeler is fysiotherapeut en wetenschapper bij OCON. Alli vertelt je alles over ‘the missing links’ binnen de revalidatie van de voorste kruisband reconstructie en “return to sports”. Met onderwerpen als neuroplasticiteit en neurocognitie binnen de revalidatie.

Wouter Welling, MSc, PhD Candidate en werkzaam als Bewegingswetenschapper bij Pro-F Professionele Fysiotherapie in Enschede. Wouter neemt je mee in de wereld van testen en meten en de belangrijke aspecten binnen de revalidatie na een voorste kruisband reconstructie. Hij vertelt voornamelijk over het simpel meetbaar maken en monitoren van deze belangrijke aspecten – zogenaamde “return to sports” testen.

Ralph Speerstra is een ervaren Sportfysiotherapeut en een specialist op het gebied van trainen en begeleiden van voornamelijk topvoetballer. Hij werkte jarenlang als hoofdfysiotherapeut bij FC Twente en begeleidt hedendaags geblesseerde voetballers. Ralph geeft een wetenschappelijke onderbouwde demonstratie van veldrevalidatie bij voorste kruisband revalidatie.

Prijs:

€75,-

Deze cursus is inclusief:

Cursusdetails:

Samenwerkingspartner:

Samenwerkingspartijen: